Background Image

Curs acreditat CNFPA „Muncitor peisagist”

Home  /  CURSURI  /  Curs acreditat CNFPA „Muncitor peisagist”

în parteneriat cu CFCECAS (Centru de Formare Continuă şi Evaluarea Competenţelor în Asistenţă Socială) – www.cfcecas.ro

Curs organizat în cadrul proiectului Crearea şi implementarea modelului integrat de evaluare, formare profesională şi angajare pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi din România” implementat de CFCECAS.

Obiectivul general al proiectului este acela de a crea si implementa un model integrativ de evaluarea si formare profesionala care sa sustina cresterea gradului de participare si incluiune pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati fizice si psihice din Romania.

Cursanţii acestui curs au fost 8 participanţi, membrii Clubului Împreună Suceava şi 7 cursanţi de la Centru de Recuperare şi Reabilitare Mitocul Dragomirnei.

Participanţi:

Mitocul Dragomirnei: Scheuleac Georgeta, Sasu Vasile , Mironescu Petru C-Tin, Herghlegiu Radu, Danciu Teodora, Chira Ioan, Tomoroga Adrian

Clubul Împreună: Băluţă Ciprian, Morar Victor, Moţco Antoniu, Obreja Alina, Ott Octavian, Perpeliuc Tiberiu, Săvuţ Adrian, Sumanariu Ovidiu-Bogdan

Cursul a durat 2 luni 10 Septembrie – 30 Octombrie şi a constat în cursuri teoretice care s-au desfăşurat la Centru Blijdorp Suceava şi cursuri practice care au constat în crearea de machetuţe care reprezentau amenajarea unui parc.

 Cursanţii au participat activ şi s-au implicat la fiecare etapă a cursului. În afară de crearea machetuţelor, s-a organizat şi practică la sera primăriri Suceava unde au luat parte la curăţenia serei înainte de iarnă.

     Examinareaa avut loc pe data de 31 Octombrie la Centrul Blijdorp Suceava, unde a venit comisia din Dâmboviţa împreună cu doi reprezentanţi ai CFCECAS-ului. Deşi au avut emoţii s-au descurat foarte bine la proba teoretică şi proba orală. Proba practică a constat în prezentarea machetuţelor cu explicaţiile de rigoare.

        Premierea cursanţilor a avut loc în sala Labiş din cadrul Instituţiei Prefectului Suceava pe data de 21 Decembrie 2011, unde d-na Subprefect Angela Zarojanu a înmânat absolvenţilor cursului „muncitor peisagist”.  A fost invitată şi mass-media.

La aceste link-uri se pot citi articolele care s-au scris despre eveniment.

http://orasulsuceava.ro/articole/2011/12/o-sansa-la-ocupare-profesionala-pentru-tinerii-cu-dizabilitati-din-suceava/

http://portal.radioiasi.ro/15-tineri-cu-dizabilitati-calificati-in-meseria-de-peisagist-floricultor-a19984.html

http://www.monitorulsv.ro/Local/2011-12-21/15-tineri-cu-dizabilitati-calificati-in-meseria-de-peisagist-floricultor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *