SETreality – GRU-12-LP-258-SV-RO, www.setreality.eu  

Proiectul SETreality are ca scop crearea unui set educaţional pentru antreprenori despre economia socială din fiecare ţară.

Partenerii: Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina – România, PADMA – Anglia, Die Querdenker – Austria, ARIA – Portugalia, Koispe Diadromes – Grecia, Promos – Italia, National Institute for social integration – Lituania, Nevsehir – Turcia.

 

Prima Întalnire de lucru SETreality

ÎNTÂLNIRE DE LUCRU PE PROIECT LA SUCEAVA 19-23 SEPTEMBRIE 2012

      În perioada 19-23 septembrie 2012, Institutul Bucovina a găzduit şi coordonat prima întâlnire în cadrul proiectului internaţional “SETreality”.

La acest proiect s-a dorit implicarea reprezentanţilor firmelor sociale care ar putea fi posibili angajatori ai persoanelor cu dizabilităţi, astfel la prima întâlnire au participat reprezentanţi ai instituţiilor partenere şi reprezentanţi ai firmelor sociale, de asemenea persoane cu dizabilităţi, pentru a crea un schimb de bune practice cât mai reuşit.

       În cadrul acestei întâlniri a fost prezentat proiectul “SETreality”, obiectivele şi produsele care vor fi dezvoltate şi anume: Cercetare a bunelor practici, Platforma WEB/Instrumentele WEB, ateliere de lucru care să fie dezvoltate la fiecare întâlnire de către Organizaţia gazdă. De asemenea s-a vorbit despre fiecare sarcină care revine fiecărui partener al proiectului, care sunt datele limită pentru efectuarea lor.

Suceava

 A II-A Întâlnire de lucru 

LISABONA, PORTUGALIA 3 – 6 APRILIE 20013

       În perioada 3 – 6 Aprilie 2013 a avut loc a II-a întâlnire a proiectului SETRreality în Lisabona, Portugalia unde au fost reamintite care sunt bazele proiectului, procedurile tehnice care ar trebui luate în considerare şi sarcinile fiecărui partener implicat.

       S-au discutat activităţile care au fost făcute până la această dată şi s-au stabilit sarcinile care vor fi dezvoltate în perioada ce urmează şi cine va fi responsabil de îndeplinirea acestora:

        – logo-ul proiectului:                                responsabil Lituania

        – newsletter:                                              responsabil Portugalia

        – Huddle group:                                        responsabil Portugalia

        – website:                                                  responsabil Romania

        – întrebările pentru chestionar:                 responsabil Austria

Portugalia

A- III Întâlnire de lucru

VILNIUS, LITUANIA 27 IUNIE  – 1 IULIE 2013

A treia întâlnire a proiectului s-a ţinut în Vilnius, Lituania şi au fost prezenţi 21 de participanţi din 7 ţări (2 din Austria, 2 din Marea Britanie, 1 din Portugalia, 5 din Grecia, 9 din Turcia, 1 din Romania şi 1 din Italia).

Agenda celei de-a treia întâlniri a inclus discutarea chestionarului în ce priveşte situaţia firmelor sociale şi a problemelor mentale în fiecare ţară, planul Conferinţei Social Firms Europe CEFEC şi a parta întâlnire a proiectului ce va avea loc în Corfu, Grecia.

La această întâlnire, de asemenea, a avut loc o prezentare a organizaţiei gazdă, s-au discutat activităţile care au fost făcute până în prezent în cadrul proiectului SETreality incluzând şi Raportul Naţional al tuturor partenerilor despre chestionarele implmentate în cadrul Firmelor Sociale, rezultatele evaluărilor, Newsletter-ul şi pagina web, CD, booklet-ul şi broşurile, şi redefinirea planului de activităţi incluzând şi planul întâlnirilor viitoare. Partenerul Greciei de asemenea a avut o prezentare excelentă despre întâlnirea viitoare în Corfu, Grecia.

Vilnius

A- IV Întâlnire de lucru

(KERKYRA) CORFU, GRECIA 17 – 21 Septembrie 2013

La parta întâlnire pe proiect ce a avut loc în Corfu, organizaţia gazdă a fost Koi.S.P.E. Diadromes – A Social Cooperative of Limited Liability.

Întâlnirea s-a organizat în cadrul Conferinţei Social Firms Europe CEFEC 2013, unde partenerii au participat activ la program prin coordonarea câtorva workshop-uri, şi sesiuni plenare, cum ar fi:

–         workshop-ul „Economia Socială a Europei: Provocări sau Oportunităţi” coordonată de Graham Nicholls de la Plymounth Mind, partenerul din Anglia, unde a avut mai mult de 25 de participanţi.

–         workshop-ul „Start-up in social economy” coordonată de Tom Zuljevic-Salamon de la Die Querdenker partenerul din Austria şi Petru vasile Gafiuc de la Institutul Bucovina, partenerul din România şi coordonatorul proiectului SETreality.

–         Sesiunea plenară „Idei antreprenoriale din cadrul proiectului SETreality: în şi din afara economiei sociale” coordonată de partenerul din Grecia (KoiSPE Diadromes) unde cooperativele sociale italiene şi greceşti au fost prezentate ca un model distins de integrare socială şi de muncă a persoanelor cu probleme de sănătate mintală şi alte tipuri de handicap precum şi dezavantaje.

De asemenea a avut loc şi o întâlnire numai a partenerilor proiectului unde s-a prezentat şi s-a discutat situaţia regiunilor şi ţărilor lor, dând câteva exemple de proiecte locale şi din cadrul organizaţiei lor în care au fost implicaţi, din domeniul economiei sociale şi a integrării sociale a persoanelor cu dizabilităţi.  S-au prezentat şi newslleter-ul, materialele multimedia, booklet-ul, broşura şi evaluările de la întâlniea precedentă. Au avut ocazia de a vizita atelierul protejat cofetăria Melissa, un centru de formare şi reabilitare vocaţională a persoanelor cu dizabilităţi, parcul protejat al organizaţiei locale KoiSPE unde se cultivă, produc şi distribuie produse organice şi spitalul psihiatric al insulei unde cele mai multe dintre sediile sale sunt acum acordate şi utilizate de către universitate.

Corfu SETreality

SETreality Corfu

Corfu setreality2