Background Image

Training for Human Rights Education

Home  /  PROIECTE  /  Diverse  /  Training for Human Rights Education

4 – 12 Aprilie 2013, Slettestrand, Danemarca

 Training for Trainers in Human Rights Education este un curs de 8 zile care s-a organizat pentru 22 de tineri din diferie ţări, cum ar fi: Danemarca, Polonia, Turcia, Croaţia, Franţa şi Norvegia. Trainingul a abordat tema drepturile omului cum ar fi Declaraţia Universală, drepturile copilului, R2P, Drepturile Refugiaţilor, UN, EU, de asemenea Consiliul Europei.

În afară de asta, trainingul a abordat cu tinerii teme metodice precum comunicaţia, tehnici de prezentare, învăţare şi didactică şi metode informale în HRE.

Dupa terminarea trainingului participanţii au obţinut certificate cu competenţe de a lucra în calitate de traineri pe tema drepturile omului în cadrul organizaţiilor lor şi/sau în societăţile lor locale.

Training-ul s-a bazat pe principiul de învăţare non-formală şi a fost strict non-academic.

DSC_0749

Participanţi:

Ana Păcuraru

Ioana-Andreea Mihai

Zare Vasile: “Am aflat de la o prietenă despre organizarea unui training în Danemarca pe tema : “Human rights”, ce-i drept m-a pus puţin pe gânduri dar într-un final am ajuns la concluzia că e o ocazie deosebită pentru a cunoaşte oameni şi locuri frumoase şi faptul că ne organizaseră un program de activitate interesant, cu jocuri, dezbateri şi teme pe diferite subiecte legate de: educaţie non-formală, rasism, discriminare, ONG-uri şi activităti umanitari; am zis că e musai să ajung la acest training. Odată ajunşi acolo am fost primiţi cum se cuvine şi am dat peste nişte oameni deschişi către cunoaştere şi către socializare cu noi participanţii.  Trainerii au avut grijă ca noi participanţii să interacţionăm cu restul grupului şi să schimbăm idei cu fiecare pe temele prestabilite. A fost interesant să ne vedem puşi în diferite situaţii din care trebuia să găsim o ieşire, o soluţie. Interesant a fost şi faptul că eram o masă de oameni total diferiţi din diferite medii cu diferite pregătiri ceea  ce a făcut şi mai interesantă perioada de trainig.”

DSC_0714DSCN0585

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *