Background Image

FIRST STEP

Home  /  PROIECTE  /  Diverse  /  FIRST STEP

Perioada de implementare: 8 – 18 Iunie 2012

Finantare: Uniunea Europeana prin Programul „Tineret in Actiune”

Promotor: World Federation of United Nations Association (Danemarca)

Parteneri: Lituania, Ucraina, Moldova, Georgia şi Danmarca.

Beneficiari: 2 tineri din judeţul Suceava: Andrei Zamosteanu şi Mircea Frunză (voluntari Institut Bucovina).

Scopul: promovarea democraţiei şi participarea prin acordarea de instrumente de bază unor lideri tineri pentru a înfiinţa sau a derula asociaţii locale. Printre subiectele de formare s-au numărat tehnica de comunicare şi de întâlnire, de planificare organizaţională şi strategie, utilizarea reţelei, lobby şi advocacy, managementul proiectelor şi strângere de fonduri.

Andrei Zamosteanu:

Raport Training Course “First Step

 Trainingul ,, First Step,, a avut loc în Republica Moldova, Vadul lui Vodă pe o perioadă de 8 zile, între 08/06/2012 și 18/06/2012. Au participat 6 țări. În acest training atenția a fost focusată mai mult pe democrație și comunicare. S-a dezvoltat și s-a aprofundat termenul de democrație cât și realizarea unor proiecte cu tematică diferită, cu scopul de a ajuta tinerii cursanți, la rândul lor să poată implementa proiecte prin diferite organizații naționale și internaționale. S-au făcut schimburi intercultaurale, s-au oraganizat cine în fiecare seară specifice fiecărei țări participante și s-au discutat potențialele proiecte de viitor.

Pe toată durata trainingului toți participanții s-au intergrat foarte bine în grup, și au fost activi pe toată durata trainingului, iar limba vorbită a fost engleza.

Organizatorii acestui traning s-au descurcat foarte bine, deoarece au fost încrezătorii în ceea ce au facut, iar ceea la ce se dorea să se ajungă, cu privire la instruirea unor persoane asupra anumitor concepte și dezvoltare în anumite ramuri, s-a obținut.

Cea mai interesantă activitate mi s-a părut ,, project design,, deoarece participanții au învațat și au aprofundat ideea de realizare a unui proiect,  atât în colaborare cu alte persoane din diferite organizații, dar și prin asociere. Toate activitățile au fost desfășurate la un nivel european. Printre celelalte cativități ale cursului au fost: tehnicile de întâlnire, strategie și organizare, ideea de voluntariat și motivare, relații publice si strategii informaționale, networking, strângerea de fonduri.

La final fiecare a primit câte  o diplomă de absolvire din partea comitetului de organizare, care a fost foarte mulțumit de prestanța fiecărui participant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *