In parteneriat cu AREAP (Asociaţia Raională pentru Educarea Adulţilor Prutul de Sus) – www.areap.org

Misiune
Promovarea bunelor practici în domeniul formării profesionale şi educaţiei adulţilor în vederea sprijinirii dezvoltării durabile a comunităţilor din Regiunea de Nord şi Nord-Estul Republicii Moldova.
“Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Prutul de Sus” este creata, in acord cu Constitutia RepubliciiMoldovain Briceni. Prin activitatile asociatiei, membrii fondatori tind sa promoveze valorile si interesele nationale care sunt atat de importante intr-otarademocrata.
Servicii:

  •   Cursuri pentru adulti, educaţie permanentă;
  •   Consultanta pentru management organizational;
  •   Consultanta pentru management de proiect;
  •   Consiliere profesională;
  •   Consiliere psiho-sociala pentru persoanele cu handicap social-psihiatrice în cadrul Club “Împreună”;
  •   Consiliere pentru dezvoltarea comunitara;
  •   Facilitarea schimbului de tineri între ţările europene

Parteneri: Die Querdenker – Austria

AREAS – Suceava, România

AREAC – Cerăuţi, Ucraina

Pro Mente – Suceava, România

Austian Development Cooperesion – Austria

 

Publicatii

 

Lansare proiect “Centrul pentru Incluziune Sociala Edineț”, Republica Moldova

Asociaţia Raională pentru Educare a Adulţilor Prutul de Sus (AREAP) implementează, în perioada august 2011 – august 2014, proiectul „Centrul pentru Incluziune Socială în Edineţ” la nivelul Raionului Edineţ, finanțat de ADA (Agenția de Dezvoltare a Austriei) și ProMente Upper Austria în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei din Republica Moldova, Consiliul Raional Edineţ, Primăria Oraşului Edineţ, Internatul Psihoneurologic din Brînzeni, Die Querdenker din Austria și AREAS din România.

Lansarea proiectului va avea loc pe data de 17 noiembrie 2011, cu începere la ora 10.30, la sala de şedinţe din cadrul Internatul Psihoneurologic din Brînzeni, Raionul Edineţ.

Proiectul are ca scop crearea de posibilităţi de comunicare, educare şi socializare a persoanelor cu nevoi speciale din Raionul Edineț prin înfiinţarea unui Club destinat persoanelor cu deficienţe socio-psihiatrice în orașul Edineț, care să ofere: servicii de consiliere psihologică, juridică, profesională; servicii de asistenţă socială; servicii de terapie ocupaţională și coordonarea unei campanii antistigma în comunitate; și înfiinţarea unor ateliere de terapie ocupaţională în cadrul Internatului Psihoneurologic din satul Branzeni, Raionul Edineț