Background Image

ACTING TIME AGAINST ADDICTION

Home  /  PROIECTE  /  Diverse  /  ACTING TIME AGAINST ADDICTION

Perioada de implementare: 26 – 1 Aprilie 2013

Finantare: Uniunea Europeana prin Programul „Tineret in Actiune”

Promoter: Aksaray Ortakoy Andolu Lisesi AB Genclik Kulubu (Aksaray, Turcia)

Parteneri: Lituania, Republica Cehă, România, Polonia, Turcia

Beneficiari: Mia Verdeş (26 ani, voluntar AREAS), Andrei Alexandru Saltan (25 ani, voluntar AREAS), Carolina Starciu (24 ani, studentă la Facultatea Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică USV), Valeriu Popa (22 ani, student la Facultatea Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor USV), Loredana Mihoc (23 ani, studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică USV), Apetroaiei Cosmina (26 ani, voluntary Club Eco-Montan “Origini Verzi”).

Tema proiectului: Proiectul a avut ca temă dependenţa de droguri şi alcool. S-a lucrat pe motivele care determină dependenţa, despre problemele cu care se confruntă partenerii proiectului. S-au dat exemple despre modul cum dependenţa afectează, s-au organizat ateliere de lucru, lecture, grupe de lucru şi activităţi sociale de a găsi soluţii pentru a opri sau preveni dependeţa.

Mia Verdeş: “Am fost impresionată de faptul că activităţile din proiect au fost interactive, şi grupurile de lucru erau formate în aşa fel încât persoanele implicate să fiu din diferite ţări pentru a fi comunicarea mai bună. Cred ca prin invăţare informală, tinerii învaţă mai multe lucruri decât prin învăţare formală.”

Andrei Alexandu Saltan: “Cel mai mult mi-a plăcut când am vizitat o şcoală din Aksaray şi am interacţionat cu elevii de acolo! Şcolile erau dotate cu aparate tehologice, iar elevii erau foarte curioşi să înveţe de la noi, fiind străini veniţi din altă ţară. Toate aceste lucruri au făcut ca proiectul să fie foarte captivant. Deasemenea mi-au plăcul lucrurile noi pe care le-am învăţat şi le-am împărţit cu ceilalţi. Fiecare ţară este diferită, iar eu am luat cu mine lucruri, tradiţii şi religii diferite.”

Carolina Starciuc: “Mi-a placut că au făcut acest proiect la nivel internaţional mai mult pentru ca elevii lor din licee să intre în contact cu tinerii din alte ţări, să interacţioneze cu alte culturi şi pentru a afla mai mult despre felul de a gândi al tinerilor europeni. Luând în considerare faptul că proiectul s-a derulat într-o zonă care nu interacţionează, de obicei, cu cei din afara ţării sau cei de altă cultură şi pentru ca este o zonă mai puţin dezvoltată d.p.d.v. economic, astfel tinerii neavând posibilitatea de a călători în afara ţării, s-au gândit ca să aducă celelalte culturi la ei acasă.”

Andreea Apietroaiei: “Ce am obţinut din acest schimb de tineri este: o mai mare experienţă în lucru în echipă, dezvoltarea abilităţilor de comunicare, dezvoltarea creativităţii şi gândirii strategice.”

Loredana Mihoc: “Pentru mine a fost o experineţă uimitoare, am văzut culturi diferite, oameni diferiţi, de asemenea ce am văzut era faptul că în fiecare ţară sunt probleme, sunt dependenţe, care ar putea fi o problemă pentru ceilalţi.”

foto2Foto1foto 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *